BLOG

Comunicacions al núvol

7 tendències principals sobre el Cloud Computing pel 2020

7 tendències principals sobre el Cloud Computing pel 2020
  07/11/2019 10:11

Els experts en tecnologia coneixen perfectament els beneficis associats al Cloud Computing: estalvi de costos, major eficiència, agilitat, oportunitats de creixement i innovació o escalabilitat, entre d’altres.

A l’analitzar les tendències tecnològiques per a la propera dècada, específicament relacionades amb el Cloud Computing, les empreses necessiten adoptar el núvol per escalar i innovar al ritme dels seus competidors. Veiem algunes xifres:

  • El 83% de les càrregues de treball empresarials estaran en el núvol pel 2020; i el 41% d’aquestes s’executaran en plataformes de núvol públic.
  • Es projecta que els serveis de núvol públic creixeran un 18% el 2019, totalitzant més de 215 bilions de dòlars, en comparació amb els 180 bilions del 2018.
  • L’adopció del núvol en el sector dels serveis financers ha augmentat considerablement en comparació amb les assegurances i l’atenció mèdica.

A mesura que s’apropa el final del 2019, les organitzacions renoven els pressupostos i implementen els plans estratègics per a l’any fiscal 2020. En aquest sentit, val la pena senyalar les 7 tendències principals en Cloud Computing i com les empreses poden preparar-se i invertir en àrees específiques per maximitzar el seu ROI en el futur:

1) Auge de la computació quàntica

A mesura que augmenta l’avenç tecnològic, la capacitat i la potència de càlcul també hauran de créixer per satisfer la demanda futura. La computació quàntica permetrà que els ordinadors i els servidors processin informació a gran velocitat en comparació amb els estàndards actuals. Com la columna vertebral del cloud Computing es basa en sistemes de xarxa ràpids, aquest exercirà un paper fonamental en l’augment de la potència computacional i l’eficiència informàtica.

L’augment en la capacitat de càlcul degut a l’agilitat del núvol, està directament relacionat amb l’adopció i el major ús de les transaccions de blockchain (una base de dades distribuïda i segura, gràcies al xifrat, que es pot aplicar a tot tipus d’intercanvis, que no tenen per què ser necessàriament econòmics). El núvol és i seguirà sent la porta d’entrada a la innovació per a les organitzacions que desitgin processar grans quantitats de dades d’una manera econòmicament viable, ambientalment sostenible i socialment responsable.

2) Implantació del Blockchain

Com el Cloud Computing és descentralitzat i escalable per naturalesa, la tecnologia blockchain és una opció natural quan es tracta del desenvolupament en el núvol. Moltes fintechs (startup que usen la tecnologia financera com a mitjà per abaratir costos i simplificar processos, donant com a resultat un servei eficient a Internet per a l’usuari, alhora que generen menors comissions) ja estan aprofitant el poder del blockchain, específicament quan es tracta d’anàlisi i validació de criptomonedes.

El núvol es convertirà en la solució d’allotjament per a ofertes inicials de monedes i altres aplicacions que empren blockchain, específicament en les àrees d’anàlisi criptogràfic i seguretat de dades.

A més, no només és aplicable al sector financer. Les empreses seguiran utilitzant aquesta tecnologia per a incorporar servidors en el núvol, crear aplicacions personalitzades, realitzar anàlisis de dades a gran escala i produir resultats tangibles basats en resultats.

3) Augment dels natius digitals

La força laboral continua evolucionant i també ho fan les expectatives dels seus treballadors. La incorporació dels anomenats “natius digitals” al mercat laboral, crearà dos grups diferents dins de les organitzacions: els que estan acostumats a les pràctiques digitals i els que no.

Les empreses hauran d’adoptar el Cloud Computing i altres avenços tecnològics per tancar aquest buit i integrar els dos grups de treball en una força laboral unificada.

4) Major mobilitat com a estàndard global

En correlació amb l’augment de “natius digitals”, la mobilitat es convertirà en el requisit número 1 per atreure als millors talents i retenir als empleats lleials. Els treballadors que s’han acostumat a les polítiques BYOD (Bring Your Own Device) esperaran que això sigui la norma, a més de la capacitat de treballar sobre la marxa des de qualsevol lloc i en qualsevol moment. El núvol és un facilitador per complir amb les expectatives de mobilitat global dels empleats i els usuaris.

5) Edge Computing

L’Edge Computing es refereix de forma específica a com els processos computacionals es realitzen en els “dispositius edge”, això és, els dispositius IoT amb capacitat d’anàlisi i processos com routers o gateways de xarxa, per exemple.

El principal avantatge del Cloud Computing és la seva infraestructura distribuïda. Les organitzacions que requereixen accés instantani a dades per oferir un bon servei al client, empraran els “dispositius edge” per crear una infraestructura sostenible que els hi permeti complir amb les expectatives dels usuaris.

Aquesta tecnologia també farà que les empreses adoptin tecnologies en el núvol, ja que redueix significativament els costos i permet accedir a les dades de manera ràpida i àgil.

6) Consolidació de la IA

La Intel·ligència Artificial (IA) prové de l’ús estratègic de les capacitats clau de l’aprenentatge automàtic, el reconeixement de patrons i la robòtica intel·ligent. Aplicades a grans volums de dades, aquestes competències desbloquegen nous valors de dades internes i externes, tant estructurades com no estructurades.

A mesura que augmenta l’adopció de IA, també ho farà la de IoT, així com d’altres sistemes que accedeixen a les dades en temps real per proporcionar informació predictiva sobre client, usuaris i indústries.

7) Generació d’ecosistemes de centres de dades

Els centres de dades en el núvol milloraran el rendiment general dels mateixos. Així mateix, els sistemes generals també administraran components de software i hardware des d’un sol punt, permetent l’automatització de tasques, l’autocorrecció i al gestió d’operacions. D’aquesta manera s’obtindran resultats basats en funcions específiques i rendiments mesurats, disminuint els processos ineficients.

En conclusió, el potencial d’innovar utilitzant tecnologies que funcionen només com a part de l’adopció del núvol (blockchain, IA…), incrementarà en ús cloud per part de les empreses. En última instància, les organitzacions hauran de fer front a una elecció: adoptar el núvol per satisfer les demandes dels usuaris, o quedar-se enrere, ja que els usuaris digitalment natius no acceptaran menys.

També et pot interessar

 
  02/03/2020 11:03

Quins són els beneficis pels empleats de treballar en oficines obertes?

Les oficines obertes són l’espai de treball ideal per augmentar la productivitat, fomentar la creativitat, potenciar la camaraderia i agilitzar els processos de treball. Què són les oficines obertes? Quan es parla d’oficines obertes, es fa referència a una tendència d’arquitectura i disseny d’interiors aplicada al camp professional. En aquest model, la clau és crear […]

LLEGIR MÉS